Скринінг жіночого здоров'я в клініці «InterFamily»

Дата публікації:10.07.2024

|

Автор: Куруц Діана Василівна

Рак шийки матки – серйозне захворювання, яке може загрожувати життю і здоров’ю жінок. Тому важливо знати, як його запобігти та вчасно виявити.

Ми ділимося з вами інформацією, що базується на офіційних актуальних джерелах.

Що таке скринінг?
Скринінг – це медичне обстеження, яке допомагає виявити рак шийки матки на ранніх стадіях. Проводиться за направленням лікаря.

Коли починати скринінг?
Скринінг слід починати у віці 21 року, незалежно від того, коли почалося статеве життя. Вірус папіломи людини (ВПЛ), який може призвести до раку, часто зникає сам по собі у молодих жінок. Тому до 24 років скринінг проводиться лише раз на три роки за допомогою цитологічного тесту (мазок Папаніколау).

Як часто я повинна проходити скринінг?

  • Від 21 до 65 років – цитологічне дослідження (мазок) кожні 3 роки.
  • Від 35 до 65 років – аналіз на ВПЛ кожні 10 років.

Чи потрібно мені проходити скринінг, якщо я була вакцинована проти ВПЛ? Так, вам потрібно пройти скринінг, навіть якщо ви були вакциновані проти ВПЛ.

Пам’ятайте, що своєчасне обстеження може врятувати життя! Будьте уважні до свого здоров’я і не забувайте проходити регулярні медичні огляди.

З 10.07.2024 по 10.08.2024 на програму скринінгу жіночого здоров’я діє знижка 60% для декларованих в InterFamily. Та БЕЗКОШТОВНО для внутрішньо переміщених осіб, декларованих в «InterFamily».